LUOMUSIEMENET

LUOMUSIEMENET

Siementarhan päätoimiala on puutarhakasvien luomusiementuotanto. Kaikki Siementarhan siemenet tuotetaan Livonsaarella Naantalin saaristossa ja kaikista lajikkeista tehdään omaa ylläpitoviljelyä. Kaikki lisäämämme lajikkeet siis menestyvät ja tuottavat satoa Suomen ilmastossa avomaalla (ainakin hyvällä kasvupaikalla) tai kausikasvihuoneessa. Lajikekuvaukset ja viljelyohjeet perustuvat omiin kokemuksiimme Livonsaarella, joissain tapauksissa myös toisten viljelijöiden kokemuksiin viljelystä muualla Suomessa.

Tällä hetkellä siemenvalikoimissamme on tavallisia vihanneksia, ”erikoisvihanneksia” (kuten köynnöspinaatti, tomatillo, mansikkakoiso, kivano, karvaskurkku, pesusienikurkku ja moniväriset maissit), mauste- ja rohdosyrttejä sekä koristekasveja. Byrokraattisista esteistä johtuen ”perusvihannesten” osuus on toistaiseksi hyvin pieni.

Siementarhan siementarjonta on näin ensimmäisenä myyntivuonna hyvin vaatimatonta sekä lajikevalikoiman että määrien osalta. Jatkossakin palvelemme ensisijassa kotipuutarhureita ja omatarveviljelijöitä (siihen on moniakin syitä ja niistä on tarkoitus kertoa tulevassa blogissa).

Tuotteisiimme voit tutustua siemenkaupassa. Halutessasi voi tilata myös siemenluettelon postitse lähetettävänä tulostettuna versiona tai sähköpostitse lähetettävänä pdf-versiona yhteydenottolomakkeella. Ilmoita haluatko siemenluettelon sähköpostitse vai kirjepostitse, jälkimmäisessä tapauksessa ilmoita myös postiosoite.