AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

SIEMENLUETTELO ON NYT TILATTAVISSA  PDF-MUODOSSA TAI PAPERITULOSTEENA!

Päivitetty 24.1.2023

Voit tilata Siementarhan ajankohtaisen siemenluettelon verkkosivujen yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta info(ät)siementarha(piste)fi. Jos haluat siemenluettelon paperitulosteena, ilmoita myös postiosoite, johon sen voi lähettää.

 

SIEMENKAUPPA ON AVATTU!

Päivitetty 4.1.2023

Lähes kaikki lajikkeet tämän vuoden valikoimasta on nyt tilattavissa. Muutamia lajikkeita lisätään kauppaan vielä tammikuun aikana sitä mukaa kun viimeiset itävyyskokeet valmistuvat.

 

SIEMENTEN VERKKOKAUPPA TOIMII TAAS! ILMOITA, JOS VIELÄ HUOMAAT ONGELMIA!

Päivitetty 24.1.2022 klo 16.07

Vika koski tuotteiden näkyvyyttä, eikä niitä ollut mahdollista lisätä ostoskoriin. Havaituista ongelmista voi ilmoittaa verkkosivujen yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info (at) siementarha (piste) fi.

 

SIEMENKAUPASSA ON TOIMINTAHÄIRIÖ, JONKA SYYTÄ SELVITETÄÄN PARHAILLAAN. PAHOITTELEMME ONGELMAA!

Päivitetty 24.1.2022 klo14.02

 

SIEMENKAUPPA ON AVATTU!

Päivitetty 8.1.2022

Lähes kaikki lajikkeet tämän vuoden valikoimasta on nyt tilattavissa. Muutamia lajikkeita lisätään kauppaan vielä tammikuun aikana.

SIEMENKAUPPA AVATAAN TAAS TAMMIKUUSSA 2022

Päivitetty 21.12.2021

Siementen puhdistus, itävyyskokeet ja pussitus ovat nyt edenneet niin pitkälle, että siementen verkkokauppa päästään avaamaan tammikuun alkupuolella. Tarkkaa päivää ei kuitenkaan uskalla ihan vielä luvata.

 

SIEMENKAUPPA ON AVATTU!

Päivitetty 12.1.2020

Olemme työskennelleet viime viikot kuumeisesti saadaksemme viimeiset itävyyskokeet tehtyä ja dokumentoitua, siemenet pussitettua ja uusien lajikkeiden lajikekuvaukset kirjoittettua. Siemenkauppa on nyt avattu ja lähes kaikki lajikkeet ”hyllytetty”. Muutama lajike saatetaan vielä lisätä lähiviikkojen aikana. Tervetuloa siemenostoksille!

SIEMENTEN VERKKOKAUPPA ON SULJETTU VUODEN 2020 LOPPUUN SAAKKA

Päivitetty 6.6.2020

Olemme sulkeneet siementen verkkokaupan tältä vuodelta ja keskitymme nyt tuottamaan siemeniä ensi vuotta varten. Kiitämme asiakkaitamme kuluneesta kaudesta ja toivotamme kaikille hedelmällistä kasvukautta!

 

VERKKOSIVUJEN SIEMENKAUPPA ON AVATTU!

Päivitetty 21.2.2020

Pitkän vääntämisen ja säätämisen jälkeen olemme viimein saaneet myös verkkokaupan valmiiksi maksunvälitystä myöten. Se on vielä monessa suhteessa keskeneräinen mutta toivottavasti kuitenkin riittävän käyttökelpoinen ja toimiva. Verkkokaupan sisällöstä, ulkoasusta ja toiminnallisuudesta saa mielellään antaa palautetta joko palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteella info (at) siementarha.fi.

SIEMENLUETTELO ON VIIMEIN VALMISTUNUT – VERKKOKAUPPA AVATAAN PIAN

Päivitetty 17.2.2020

Siementarhan siemenluettelo 2020 on viimein valmistunut! Se on eilen lähetetty sähköpostiversion tilanneille. Paperisia luetteloita on laitettu postiin tänään. Jos et tilauksestasi huolimatta ole saanut siemenluetteloa (tai jos et saa paperista luetteloa postissa ensi viikolla), ota yhteyttä. Tietysti myös uusia siemenluettelotilauksia otetaan vastaan (tilauslomake yhteystiedot-sivulla). Siemenluettelon tiedot löytyvät myös verkkokaupasta, joka on tarkoitus saada avattua tämän viikon aikana.

VÄLIAIKATIETOJA SIEMENLUETTELOSTA

Päivitetty 15.1.2020

Kuuden viikon odottamisen jälkeen saimme Ruokaviraston siementarkastusosastolta viimein vastauksia siemenlainsäädännnön tulkintoja koskeviin kysymyksiimme. Asia on todella monimutkainen ja vastaukset osin vaikeaselkoisia, mutta se on nyt ainakin selvää, että emme saa myydä viime kesänä kasvatettuja vihannesten siemeniä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta – mm. siksi, ettemme ilmoittaneet siemenviljelmiä Ruokavirastoon keväällä. Emme silloin vielä tienneet, että ne olisi pitänyt ilmoittaa viljelysten tarkastusta varten. Ruokaviraston tiukka kanta tarkoittaa käytännössä sitä, että Siementarhan viime kesänä lisäämistä lajikkeista lähes puolet joudutaan jättämään pois siemenluettelosta.

Vihannesten siementen tuottamiseen ja myyntiin liittyy monta muutakin byrokraattista hankaluutta, mutta teemme kaikkemme, jotta saisimme mahdollisimman paljon vihannesten siemeniä valikoimiimme jo ensi vuonna. Siementarhan tämänvuotinen siemenluettelo jää kuitenkin hyvin suppeaksi ja tulee koostumaan EU:n virallisen vihanneslajikeluettelon ulkopuolisista vihanneslajeista (kuten palsternakka ja myskikurpitsa), tavallisten vihanneslajien koristelajikkeista (esimerkiksi monivärinen sokerimaissi) sekä yrteistä ja kukista.

 

KOTISIVUT – HEMSIDOR

Päivitetty 9.1.2020

Siementarhan kotisivut on viimein avattu! Täydennämme niitä vähitellen. Kevään aikana on tulossa ainakin blogi ja siementen verkkokauppa.

Det gläder oss att vi äntligen kan publicera våra hemsidor. Tills vidare är all information på finska, men vårt syfte är att så småningom kunna översätta det mesta till svenska. I alla fall är det möjligt att ta kontakt även på svenska.

TAPAHTUMAT

Päivitetty 9.1.2020

Kesällä 2020 Siementarha järjestää luomupuutarhaviljelyyn ja kotipuutarhurin siemenomavaraisuuteen liittyviä kursseja/työpajoja Livonsaarella yhteistyössä Saariston Savotta ry:n kanssa. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.