Viljahirssi Bernburger, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Viljahirssiä on aiemmin viljelty yleisesti Euroopassa. Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa kauniin väljän röyhyn, joka muistuttaa riisin kukintoa. Siemenet voidaan käyttää ravinnoksi kuorittuina, kokonaiset kasvit kuivata kuivakukiksi ja/tai linnunruoaksi. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 5 g. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Panicum miliaceum

Hirssi (engl. millet) on yleisnimitys muutamille pienisiemenisille, vaatimattomille ja kuivuutta hyvin kestäville viljalajeille, jotka muistuttavat viljely- ja käyttötavoiltaan toisiaan. Viljahirssiä on aiemmin viljelty yleisesti Euroopassa, keskiaikaisia löytöjä on Laatokan rannoiltakin. Nykyisin sitä viljellään vielä melko yleisesti Itä-Euroopassa. Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa kauniin väljän röyhyn, joka muistuttaa riisin kukintoa. Siemenet voidaan käyttää ravinnoksi kuorittuina, kokonaiset kasvit kuivata kuivakukiksi ja/tai linnunruoaksi.

Olemme toistaiseksi kasvattaneet viljahirssiä varmuuden vuoksi esikasvattaen, mutta se ehtii luultavasti tuleentua Etelä-Suomessa myös suorakylvettynä. Hirssi on hallanarka, mikä on otettava kylvön/istutuksen ajoituksessa huomioon.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 5 g.