,

Viljahirssi Bernburger, luomu

3,90  sis. alv

Viljahirssiä on aiemmin viljelty yleisesti Euroopassa. Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa kauniin väljän röyhyn. Siemenet voidaan käyttää ravinnoksi, kokonaiset kasvit kuivata kuivakukiksi ja/tai linnunruoaksi. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 5 g. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Panicum miliaceum

Hirssi (engl. millet) on yleisnimitys muutamille pienisiemenisille, vaatimattomille ja kuivuutta hyvin kestäville viljalajeille, jotka muistuttavat viljely- ja käyttötavoiltaan toisiaan. Viljahirssiä on aiemmin viljelty yleisesti Euroopassa, keskiaikaisia löytöjä on Laatokan rannoiltakin. Nykyisin sitä viljellään vielä melko yleisesti Itä-Euroopassa.

Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa kauniin väljän röyhyn. Siemenet voidaan käyttää ravinnoksi, kokonaiset kasvit kuivata kuivakukiksi ja/tai linnunruoaksi. Linnut tosin syövät siemeniä mielellään jo suoraan pellolta sitä mukaa kun ne kypsyvät. Jos siemensatoa halutaan saada talteen, korjuu on aloitettava viimeistään silloin kun ensimmäiset linnut ovat löytäneet kasvuston.

Lyhyt esikasvatus (2-3 viikkoa) varmistaa tuleentumisen, mutta lämpimänä kesänä viljahirssi ehtii tuleentua suorakylvettynäkin ainakin Lounais-Suomessa. Hirssi on hallanarka, mikä on otettava kylvön/istutuksen ajoituksessa huomioon.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 5 g.