Vesimeloni Sugar Baby, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Paras tähän asti kokeilemistamme vesimeloneista. Hedelmät suhteellisen pieniä, paino yleensä 1,5 – 3,0 kg. Ehtii ainakin normaalikesinä tehdä satoa avomaalla Etelä-Suomessa ja maku on erinomainen. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Citrullus lanatus

Paras tähän asti kokeilemistamme vesimeloneista. Hedelmät suhteellisen pieniä, paino yleensä 1,5 – 3,0 kg, hedelmäliha vaaleanpunaista. Ehtii ainakin normaalikesinä tehdä satoa avomaalla Etelä-Suomessa ja maku on erinomainen.

Meloninkasvatuksessa kolme tärkeintä asiaa ovat: 1) lämpö, 2) liikamärkyyden välttäminen ja 3) lämpö. Lämmön tarve on suurin alkuvaiheessa. Taimikasvatus aloitetaan 4-5 viikkoa ennen ulosistutusta, kylvösyvyys n. 2 cm. Suositeltava lämpötila kylvön jälkeen ja taimikasvatuksen alkuvaiheessa 25…30°C. Alkuvaiheen jälkeen lämpötila voi olla jonkin verran alempi, valo-olosuhteisiin sopeuttaen. Liikamärkyyttä ja kylmällä vedellä kastelua on varottava joka vaiheessa.

Karaistut taimet istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen mieluiten lämpimän sääjakson aikana, harsosuojaus istutuksen jälkeen kukintaan saakka suositeltavaa, ellei alkukesän sää ole poikkeuksellisen lämmin (kuten 2021). Harso on poistettava kukinnan ajaksi mutta voidaan laittaa takaisin loppukesällä nopeuttamaan kypsymistä sekä suojaamaan halloilta ja eläimiltä.

Kypsän hedelmän tunnistaa varmimmin siitä, että sen kannan vastainen kärhi (verson ”toisella puolella”) on kokonaan kuivunut.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.