,

Tomatillo vihreä, luomu

3,90  sis. alv

Vihreä, voimakaskasvuinen lajike. Voidaan kasvattaa kasvihuonessa tai lämpimällä paikalla ulkona. Laji on itsesteriili, joten pölytyksen varmistamiseksi on kasvatettava vähintään kaksi kasvia lähekkäin. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Physalis philadelfica (Ph. ixocarpa)

Vihreä, voimakaskasvuinen lajike. Voidaan kasvattaa kasvihuonessa tai lämpimällä paikalla ulkona. Hyvin karaistut kasvit kestävät viileääkin säätä mutta eivät hallaa. Kasvihuoneessa vaatii paljon tilaa (korkeus 2 – 3 m) ja hyvän tuennan. Avomaalla jää selvästi matalammaksi ja tarvitsee vähemmän tukea. Laji on itsesteriili, joten pölytyksen varmistamiseksi on kasvatettava vähintään kaksi kasvia lähekkäin.

Hedelmät kerätään, kun verholehtien muodostama ”paperilyhty” alkaa täyttyä ja osin repeillä. Käytetään säilykkeissä sekä ruuanlaitossa. Hedelmät säilyvät ohuena kerroksena ilmavassa paikassa huoneenlämmössäkin kuukausia, kunhan muutamat pilaantuneet poistetaan säännöllisesti.

Esikasvatus maalis-huhtikuussa, siemenet peitetään hyvin ohuesti tai ei ollenkaan, kylvös pidetään aluksi lämpimässä (n. +25 °C), istutus ulos viimeisten halllojen jälkeen, 60 x 60 cm (kasvihuoneessa harvempaan).

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä.