,

Tähkähirssi (italianpantaheinä) Herbstfeuer, luomu

3,90  sis. alv

Tähkähirssiä on Euroopassakin aiemmin viljelty ravintokasvina, mutta nykyään se tunnetaan lähes pelkästään koristekasvina. Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa syyskesällä kauniisti nuokkuvan harvan tähkän (engl. foxtail millet). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 2 g. (Tarkempi kuvaus alla.)

Varasto loppu

Setaria italica

Hirssi (engl. millet) on yleisnimitys muutamille pienisiemenisille, vaatimattomille ja kuivuutta hyvin kestäville viljalajeille, jotka muistuttavat viljely- ja käyttötavoiltaan toisiaan.

Tähkähirssin tieteellinen nimi ja toinen suomenkielinen nimi italianpantaheinä ovat hiukan harhaanjohtavia, koska laji on alkuperältään luultavasti aasialainen. Euroopassakin sitä on aiemmin viljelty ravintokasvina, mutta nykyään se tunnetaan lähes pelkästään koristekasvina. Valikoimissamme oleva saksalainen lajike kasvaa hiukan vajaan metrin korkuiseksi ja muodostaa syyskesällä kauniisti nuokkuvan harvan tähkän, jonka muotoa kuvaa hyvin lajin englanninkielinen nimi foxtail millet, ”ketunhäntähirssi”. Siemeniä voidaan käyttää ravinnoksi, kokonaiset kasvit kuivata kuivakukiksi ja/tai linnunruoaksi.

Olemme toistaiseksi kasvattaneet tähkähirssiä ainoastaan esikasvattaen, mutta se saattaa ehtiä tuleentua Etelä-Suomessa myös suorakylvettynä. Hirssi on hallanarka, mikä on otettava kylvön/istutuksen ajoituksessa huomioon.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 2 g.