Salkopapu Stockbohne Margret, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Kasvit jäävät melko matalaksi (alle 2 m) eivätkä siten tarvitse niin korkeaa tukea kuin salkopavut yleensä. Poikkileikkaukseltaan pyöreät, säikeettömät ja kellanvihreät palot valmistuvat aikaisin. Annos n. 30 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Phaseolus vulgaris var. vulgaris

Kasvit jäävät melko matalaksi (alle 2 m) eivätkä siten tarvitse niin korkeaa tukea kuin salkopavut yleensä. Poikkileikkaukseltaan pyöreät, säikeettömät ja kellanvihreät palot valmistuvat aikaisin. Matalakasvuisuutensa ansiosta voisi sopia kasvatettavaksi yhdessä maissin kanssa.

Salkopapu on tarhapavun (Ph. vulgaris) alkuperäinen muoto. Se on satoisampi ja monien mielestä paremman makuinen kuin teolliseen peltoviljelyyn jalostettu pensaspapu (Ph. vulgaris var. nanus), mutta vaatii aina jonkin tuen. Papusaloiksi sopivat hyvin ohuet puuriu’ut – laiskempi voi käyttää esimerkiksi 3 metrin harjaterästankoja. Syötiinpä pavuista nuoret kokonaiset palot, täysikokoiset tuleentumattomat siemenet tai tuleentuneet ja kuivatut siemenet, ne on aina kypsennettävä huolellisesti.

Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen, 4 – 5 tainta/salko. Yksinkertaisinta on kylvää 5 – 6 siementä yhteen ruukkuun (halk. noin 12 cm) ja istuttaa yksi ruukku salon viereen. Pavut eivät pidä koulimisesta, joten taimet kannattaa kasvattaa alusta lähtien ruukussa tai lokerikossa. Itämisen minimilämpötila on 12 °C, optimi 22…30 °C. Märässä ja viileässä maassa siemenet mätänevät helposti. Koristelajike (ks. ”termien selityksiä”). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä.

Saatat myös pitää...