Sokerimeloni, luomu

3,00  sis. alv 24 %

Erittäin aikaisin kypsyvien, avomaalla menestyvien lajikkeiden vapaapölytteinen risteytys. Hedelmät ovat suhteellisen pieniä, pyöreitä tai pitkänpyöreitä, maultaan erinomaisia, makeita ja aromikkaita. Sekä hedelmien ulkomuodossa että maussa jonkin verran vaihtelua. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Cucumis melo

Erittäin aikaisin kypsyvien, avomaalla menestyvien lajikkeiden vapaapölytteinen risteytys. Hedelmät ovat suhteellisen pieniä, pyöreitä tai pitkänpyöreitä, sekä kuoren että hedelmälihan värissä vaihtelua. Lähes kaikki hedelmät ovat maultaan erinomaisia, makeita ja aromikkaita. Keräämällä siemeniä aikaisimmista ja maukkaimmista hedelmistä voit jalostaa vähitellen omaan puutarhaasi ja omiin mieltymyksiisi parhaiten sopivan kannan!

Meloninkasvatuksessa kolme tärkeintä asiaa ovat: 1) lämpö, 2) liikamärkyyden välttäminen ja 3) lämpö. Lämmön tarve on suurin alkuvaiheessa. Taimikasvatus aloitetaan noin kuukautta ennen ulosistutusta. Itämisen aikana lämpötilan pitää olla vähintään 22 °C, mieluummin 25…30 °C, kylvösyvyys noin 1 cm. Taimettumisen jälkeen lämpötila voi olla jonkin verran alempi (n. 20 °C), valo-olosuhteisiin sopeuttaen. Liikamärkyyttä ja kylmällä vedellä kastelua on varottava joka vaiheessa.

Karaistut taimet istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen mieluiten lämpimän sääjakson aikana, istutusetäisyys noin 100 x 50 cm. Mansikkakankaalla tms. peitetty kohopenkki lisää maan lämpimyyttä ja suojaa kypsyviä hedelmä maan kosteudelta ja lialta. Harsosuojaus istutuksen jälkeen kukintaan saakka suositeltavaa. Harso on poistettava kukinnan ajaksi mutta voidaan laittaa takaisin loppukesällä nopeuttamaan kypsymistä ja suojaamaan halloilta ja eläimiltä.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.