Sokerimaissi Hooker’s Sweet Indian, luomu

3,90  sis. alv

Koristelajike. Matalakasvuinen (noin 1,5 m), erittäin aikainen sokerimaissi (Zea mays var. saccharata). Lajike ei ole EU:n vihanneslajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida vihannesten tuottamiseen. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Zea mays var. saccharata

Koristelajike. Matalakasvuinen (noin 1,5 m), erittäin aikainen sokerimaissi. Olemme korjanneet satoa esikasvatetuista taimista jo elokuun alkupuolella, suorakylvetyistä elokuun loppupuolella. Tähkät ovat pieniä ja saavat kypsyessään kirjavan värityksen, jossa hallitsevina ovat erilaiset violetit ja siniset sävyt. Korjuukypsänä, maitotuleentumisvaiheessa värittyminen on juuri alkamassa. Maitotuleentumisella tarkoitetaan kypsymisen vaihetta, jolloin jyvistä irtoaa puristettaessa maitomaista nestettä. Vihanneskäyttöön tarkoitetut lajikkeet ovat silloin korjuukypsiä.

Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen (50-60 x 25-30 cm), harsosuojaus nopeuttaa kasvua alkukesällä. Tuulipölytyksen varmistamiseksi istutettava mieluummin neliömäiseen ryhmään kuin pitkään riviin. Ei kannata viljellä supermakeiden sokerimaissilajikkeiden läheisyydessä, koska supermakeiden lajikkeiden laatu saattaa kärsiä ristipölytyksen seurauksena.

Lajike ei ole EU:n vihanneslajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida vihannesten tuottamiseen.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä.