Sokerimaissi Hooker’s Sweet Indian, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Matalakasvuinen (noin 1,5 m), erittäin aikainen, makea ja aromikas sokerimaissi. Pienikokoiset tähkät voidaan syödä raakana, muutaman minuutin höyrytettynä, pannulla paistettuna tai vaikka grillattuna. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Zea mays var. saccharata

Matalakasvuinen (noin 1,5 m), erittäin aikainen, makea ja aromikas sokerimaissi. Olemme korjanneet satoa esikasvatetuista taimista jo elokuun alkupuolella, suorakylvetyistä elokuun loppupuolella. Tähkät ovat pieniä ja saavat kypsyessään kirjavan värityksen, jossa hallitsevina ovat erilaiset violetit ja siniset sävyt. Korjuukypsänä, maitotuleentumisvaiheessa värittyminen on juuri alkamassa. (Maitotuleentumisella tarkoitetaan kypsymisen vaihetta, jolloin jyvistä irtoaa puristettaessa maitomaista nestettä.) Korjattu tähkä kannattaa käyttää mahdollisimman pian. Voidaan syödä raakana, muutaman minuutin höyrytettynä, pannulla paistettuna tai vaikka grillattuna.

Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen (50-60 x 25-30 cm), harsosuojaus nopeuttaa kasvua alkukesällä. Tuulipölytyksen varmistamiseksi istutettava mieluummin neliömäiseen ryhmään kuin pitkään riviin. Ei kannata viljellä supermakeiden lajikkeiden läheisyydessä (ainakin supermakeiden lajikkeiden laatu saattaa kärsiä).

Koristelajike (ks. termien selityksiä). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä.