Soijapapu (edamame) Green Shell, luomu

4,00  sis. alv 24 %

Melko aikainen tuorekäyttöön tarkoitettu edamamepapu, jolla suuret, pehmeät ja erityisen hyvänmakuiset siemenet. Edamame-soijapavuissa on miedon pähkinäinen ja pehmeän voimainen maku. Taimikasvatus toukokuussa suositeltavaa, mutta hyvin lämpimällä paikalla myös suorakylvö kesäkuun alussa voi onnistua. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Glycine max

Melko aikainen edamamepapu, jolla suuret, pehmeät ja erityisen hyvänmakuiset siemenet.

Lajike on jalostettu ensisijaisesti tuorekäyttöön eli ns. edamame-pavuiksi. Tuorekäyttöön palot kerätään heti, kun siemenet ovat täysikokoisia. Kokonaisia palkoja keitetään noin 10 minuuttia ja maustetaan maun mukaan. Syödään yleensä sormin puljauttamalla siemenet palosta suoraan suuhun. Voidaan myös erotella siemenet valmiiksi kaikista paloista ja marinoida esimerkiksi oliiviöljyllä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Edamame-soijapavuissa on miedon pähkinäinen ja pehmeän voimainen maku.

Viihtyy lämpimässä, mutta karaistuneet taimet kestävät kylmääkin, ei kuitenkaan pakkasta. Noin kolmen viikon esikasvatus suositeltavaa, mutta hyvin lämpimällä paikalla myös suorakylvö kesäkuun alussa voi onnistua. Esikasvatus kannattaa tehdä pienissä ruukuissa tai lokerikoissa, jotta herkkä juuristo ei vahingoitu istutuksessa. Istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen. Taimitiheys noin 20 – 30 kpl/m2.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102).  Annos n. 30 siementä.