,

Unikko Schliessmohn, luomu

3,90  sis. alv

Yksivuotinen, vaaleanpunaiset kukat, tummat siniharmaat, vaihtelevan sävyiset siemenet. Siemenkodat säilyvät hyvin suljettuina ja siemenet suojassa sadonkorjuuseen saakka. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 0,5 g. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Papaver sp.

Yksivuotinen, vaaleanpunaiset kukat, tummat siniharmaat, vaihtelevan sävyiset siemenet. Siemenkodat säilyvät hyvin suljettuina ja siemenet suojassa sadonkorjuuseen saakka. (Lajikkeen nimi voisikin olla suomeksi ”umpiunikko”.)

Valikoimissamme olevat keski-eurooppalaiset lajikkeet Schliessmohn ja Reinweisser Mohn on jalostettu siementuotantoon. Siemenet sisältävät runsaasti rasvaa ja valkuaisaineita ja niitä voidaan käyttää mausteena leivonnassa ja ruuanlaitossa. Kaikki muut kasvinosat ovat myrkyllisiä.

Siemenkodat kerätään silloin kun siemenkotaa ravisteltaessa siemenet rahisevat sisällä irtonaisina. Siemenkodat jälkikuivataan sisällä, leikataan auki, siemenet otetaan talteen ja puhdistetaan seulomalla. Siemenkotia varsineen voidaan käyttää myös kuivakukkina.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 0,5 g.

Saatat myös pitää...