Avomaantomaatti Savitaipale (“Potattomatti”), luomu

3,60  sis. alv 24 %

Suomalainen maatiaislajike Savitaipaleelta. Erittäin aikainen avomaantomaatti, ei kasva kovin korkeaksi mutta vaatii kuitenkin tuen. Punaiset hedelmät ovat pienehköjä, maultaan mietoja, miellyttävän tomaattisia. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Lisätietoja alla.)

Saatavuus: Varastossa

Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Solanum lycopersicum

Suomalainen maatiaislajike Savitaipaleelta, jossa sitä on kasvatettu ainakin 60 vuotta. Siementarhan valikoimiin saatu Maatiainen ry:n kautta. (Maatiainen välittää lajikkeen siemeniä hiukan harhaanjohtavalla nimellä “Potattomatti”, ja aiemmin nimi oli vielä harhaanjohtavammin “Potatmoatomatti”. Lajikkeella ei ole yhtään enempää tekemistä perunan eikä perunamaiden kanssa kuin muillakaan tomaattilajikkeilla, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä!)

Savitaipale on erittäin aikainen perunalehtinen avomaantomaatti, joka ei kasva kovin korkeaksi mutta vaatii kuitenkin tuen. Voidaan kasvattaa yksirunkoisena varkaat poistaen tai pensastomaattina, jolloin jää matalammaksi. Ei ole perunarutonkestävä, mutta ehtii tehdä hyvin satoa ennen kuin rutto iskee. Punaiset hedelmät ovat pienehköjä, maultaan mietoja, miellyttävän tomaattisia. Kuten useimmilla avomaanlajikkeilla, kesän sääolosuhteet vaikuttavat huomattavasti makuun.

Taimettumisvaiheessa sirkkalehdillä on joskus vaikeuksia aueta siemenkuoren sisältä. Asiaa voi auttaa siementen parin tunnin liotus ennen kylvöä. Koristelajike (ks. “termien selityksiä”). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.

Saatat myös pitää...