Sokerimaissi Rainbow Inka, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Upeasti monivärinen, melko aikainen sokerimaissi. Enemmän aromia mutta hiukan vähemmän makeutta kuin nykyisissä supermakeissa lajikkeissa. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Zea mays var. saccharata

Upeasti monivärinen, melko aikainen sokerimaissi. Korkeakasvuinen (2 – 3 m) mutta pysyy hyvin pystyssä. Pitkä satokausi. Enemmän aromia mutta hiukan vähemmän makeutta kuin nykyisissä supermakeissa lajikkeissa. Tähkät korjataan, kun jyvät ovat kasvaneet täysikokoisiksi ja alkaneet värittyä. Kirkkaat värit kehittyvät vasta maitotuleentumisvaiheen lopulla, mutta tähkiä voidaan käyttää jo sitä ennen. (Maitotuleentumisella tarkoitetaan kypsymisen vaihetta, jolloin jyvistä irtoaa puristettaessa maitomaista nestettä.) Korjattu tähkä kannattaa käyttää mahdollisimman pian. Voidaan syödä raakana, muutaman minuutin höyrytettynä, pannulla paistettuna tai vaikka grillattuna.

Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen (50 – 60 x 25 – 30 cm), harsosuojaus nopeuttaa kasvua alkukesällä. Tuulipölytyksen varmistamiseksi istutettava mieluummin neliömäiseen ryhmään kuin pitkään riviin. Ei kannata viljellä supermakeiden lajikkeiden läheisyydessä (ainakin supermakeiden lajikkeiden laatu saattaa kärsiä).

Koristelajike (ks. termien selityksiä). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 40 siementä.