,

Pesusienikurkku (luffa), luomu

3,90  sis. alv

Kurkunsukuinen yksivuotinen kasvi, jota viljellään sekä syötäväksi että pesusienien tuottamiseksi. Suomessa kasvatus onnistuu vain kasvihuoneessa, kasvihuonekurkun tapaan. Pesusienikurkku on luonnonmukainen vaihtoehto muovipohjaisille puhdistussienille keittiössä, saunassa, kylpyhuoneessa ym. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Lisätietoja ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Luffa aegyptiaca

Pesusienikurkku on kurkunsukuinen yksivuotinen kasvi, jota viljellään sekä syötäväksi että pesusienien tuottamiseksi. Suomessa kasvatus onnistuu vain kasvihuoneessa, kasvihuonekurkun tapaan. Syötäväksi kurkut on korjattava hyvin nuorina, mutta maku on aika vaatimaton.

Pesusienien saamiseksi hedelmien annetaan kypsyä kasvissa syksyyn saakka, jonka jälkeen niitä kuivataan lämpimässä ja ilmavassa paikassa. Kuori irtoaa helposti puolikuivasta hedelmästä silloin kuivumisen siinä vaiheessa, kun hedelmää puristettaessa kuori tuntuu hiukan ”väljältä” ja se alkaa ehkä myös ruskettua. Kuorimisen jälkeen ”sieni” kuivataan täysin kuivaksi, jolloin siemenet voi ravistella pois. Pesusienikurkku on luonnonmukainen vaihtoehto muovipohjaisille puhdistussienille keittiössä, saunassa, kylpyhuoneessa ym.

Kylvä taimikasvatukseen huhtikuun loppupuolella, itämisen optimilämpötila noin +25 °C. Itävyyttä parantaa ja nopeuttaa, jos siemenen mustaa kuorta veistää hiukan pitkältä kantilta terävällä veitsellä tms. siten, että siemenen valkoinen sisus aavistuksen paljastuu (ks. kuva). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.