Monivuotiset vihannekset (kirja)

32,00  sis. alv

Ruotsissa suureksi hitiksi noussut vuonna 2016 julkaistu Fleråriga grönsaker -kirja on nyt saatavilla suomeksi! Kirja esittelee noin 60 monivuotista vihannesta ja ohjaa kädestä pitäen niiden kasvattamiseen luonnonmukaisesti kotipuutarhassa. Lopussa on myös inspiroivia reseptejä. (Lisätietoja alla.)

Kirjatilauksen yhteydessä voit tilata myös siemeniä, jolloin toimitusmaksu (5 €) veloitetaan ainoastaan kerran. Jos tilauksen yhteissumma on vähintään 50 €, toimitusmaksua ei mene ollenkaan.

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Moni tuntee raparperin, parsan ja piparjuurenkin, mutta oletko kuullut köynnöspinaatista, hertta-araliasta tai mukulapähkämöstä? Tämä kirja esittelee noin 60 monivuotista vihannesta, jotka kerran vakiinnuttuaan palaavat puutarhurin iloksi joka vuosi ilman uutta kylvämisen ja istuttamisen vaivaa. Niiden kasvattaminen on helppoa, hauskaa, hyödyllistä ja ekologista.

Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti, kuinka pääset alkuun monivuotisten vihannesten kasvattamisessa ja kuinka muokkaat pihastasi sekä ihmisiä että pikkuisia ystäviämme – pörräävistä pölyttäjistä pienen pieniin maaperäbakteereihin ja sienirihmastoihin – ilahduttavan luonnonmukaisen hyötypuutarhan. Lopussa on inspiroivia reseptejä ja säilöntäohjeita, joiden avulla saat ravinteikasta vihreää lautaselle vuoden ympäri. Kirjassa on myös taulukoita vihannesten ravintosisällöistä sekä listoja koti- ja ulkomaisista siemen- ja taimifirmoista.

Philipp Weiss, Annevi Sjöberg ja Daniel Larsson julkaisivat Ruotsissa tavattoman suosituksi tulleen Fleråriga grönsaker -kirjan vuonna 2016. Se valittiin siellä samana vuonna vuoden puutarhakirjaehdokkaaksi. Kirja on ainutlaatuinen: se on ensimmäinen lähes suoraan Suomenkin leveysasteille soveltuva julkaisu monivuotisista vihanneksista ja sen lähestymistapa vihannesviljelyyn ja puutarhanhoitoon on sellainen, jota ilmastonmuutokseen sopeutuvassa maailmassa tarvitaan.

Kirjan ovat suomentaneet ja Suomen oloihin sovittaneet Miina Ant-Wuorinen, Henna Jämsä ja Marja Nuora.

Nidottu, 221 sivua. Kurmakka Organic Food, 2022.