Merikaali, luomu

4,00  sis. alv 24 %

Monivuotinen kaalinsukuinen merenrantakasvi, joka viihtyy auringossa tai puolivarjossa, kosteassa tai normaalissa puutarhamaassa. Varsinkin valkaistut kevätversot ovat todella herkullisia sellaisenaan tai kevyesti kypsennettynä. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 20 siementä riittää noin kymmeneen kasviin. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Crambe maritima

Suomalainen luonnonkanta lounaissaaristosta. Monivuotinen kaalinsukuinen merenrantakasvi, jonka soisi upeiden käyttö- ja koristearvojensa takia yleistyvän myös puutarhoissa. Viihtyy auringossa tai puolivarjossa, kosteassa tai normaalissa maassa. Merikaalin kevätversot ovat herkullisia sellaisenaan tai kevyesti kypsennettyinä.

Pehmeimpiä, mehukkaimpia ja aikaisimpia versoja saadaan valkaisemalla eli peittämällä juuri kasvunsa aloittaneet versot esimerkiksi isolla mustalla ämpärillä, jonka alla on paitsi pimeää myös lämpimämpää kuin ulkopuolella. Muutaman viikon pimeässä kasvaneet versot on todellinen gourmet-herkku!

Syyskylvö tai 1-2 kk:n kylmäkäsittely varmistaa siementen hyvän ja tasaisen taimettumisen. Kylmäkäsittelyn voi toteuttaa esimerkiksi siten, että laittaa vuorokauden liotetut siemenet kannellisessa rasiassa tai purkissa jääkaappiin ja huuhtelee niitä pari kertaa viikossa. Kylmäkäsittelyn onnistumisen kannalta on tärkeää, että lämpötila on (ainakin enimmäkseen) +1…+5 astetta.

Kylmäkäsitellyt siemenet kannattaa kylvää ensin ruukkuihin, koska alkukehitys on melko hidasta. Taimet istutetaan lopulliselle kasvupaikalleen loppukesällä siten, että ne ehtivät juurtua kunnolla ennen talvea. Istutusetäisyys vähintään 50 cm. Myöhemmin kasvia voi lisätä myös juuriversoista.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 20 siementä riittää noin kymmeneen kasviin.