, ,

Mansikkakoiso, luomu

3,90  sis. alv

Muistuttaa ananaskirsikkaa (Ph. peruviana), mutta on pienempi, aikais- ja runsassatoisempi ja menestyy lämpimällä paikalla myös avomaalla. Sopii myös ruukkuviljelyyn. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Physalis pruinosa

Muistuttaa ananaskirsikkaa (Ph. peruviana), mutta on pienempi, aikais- ja runsassatoisempi ja menestyy lämpimällä paikalla myös avomaalla. Sopii myös ruukkuviljelyyn (ruukkukoko vähintään noin 10 l). Pienet oranssit hedelmät ovat paperimaisten ”lyhtyjen” sisällä ja putoavat pian kypsyttyään maahan. Satokauden aikana kypsät hedelmät kannattaa kerätä säännöllisesti, etteivät ne ehdi maahan pudottuaan pilaantua. Maku on makea ja eksoottisen hedelmäinen.

Esikasvatus maaliskuussa, siemenet kylvetään hiekkaan tai muuhun hyvin vähäravinteiseen kasvualustaan korkeintaan 5 mm:n syvyyteen. Kylvös pidetään lämpimässä (n. 25 °C) ja ainakin päivällä valossa. Taimettumisen jälkeen lämpötila voi olla vähän alhaisempi. Taimien alkukehitys on hidasta ja liikamärkyyttä on varottava. Istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen, istututusetäisyys noin 50 x 50 cm.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä.