Maca (andienkrassi), luomu

4,00  sis. alv 24 %

Maca on Andeilta kotoisin oleva monivuotinen mutta yleensä yksivuotisena kasvatettava terveellinen juures. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 50 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Lepidium meyenii

Ristikukkaisten heimoon kuuluvaa macaa on kasvatettu tuhansia vuosia Andeilla jopa 4 500 metrin korkeudessa köyhässä maaperässä ja ankarissa sääolosuhteissa, joissa mikään muu vijelykasvi ei menesty. Maca kuuluu samaan sukuun kuin tuttu vihannes- eli voileipäkrassi (L. sativum), lehdissä onkin samanlainen voimakas tuoksu ja niitä voidaan myös käyttää samaan tapaan. Kasvin mielenkiintoisin osa on kuitenkin pieni ravinteikas juurimukula, jota voidaan käyttää tuoreena tai kuivattuna, ja jota on viime vuosina alettu pitää varsinaisena superruokana muuallakin kuin alkuperäisellä viljelyalueella Etelä-Amerikassa.

Maca on monivuotinen mutta sitä kasvatetaan yleensä yksivuotisena. Omat viljelykokemuksemme ovat vielä vähäisiä, emmekä toistaiseksi anna yksityiskohtaisia viljelyohjeita. Se on kuitenkin jo selvää, että viljely Suomessa avomaalla on mahdollista ja kasvi on hyvin kylmänkestävä, joten se voidaan kylvää aikaisin. Tiedossa on sekin, että maca on kirppojen suosiossa, joten suojaus harsolla tai hyönteisverkolla on suositeltavaa. Myymme siemeniä rohkeille kokeilijoille ja otamme mielellään vastaan palautetta viljelykokemuksista. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 50 siementä.