Karvaskurkku, luomu

3,00  sis. alv 24 %

Kaakkois-Aasiassa hyvin yleinen monivuotinen, terveellinen vihannes, jota Suomessa voi kasvattaa kasvihuoneessa yksivuotisena kasvihuonekurkun tapaan. Käyttöä varten hedelmät korjataan nuorina, vaaleanvihreinä. Maku on pelkiltään hyvin karvas, mutta oikein valmistettuna karvauden pitäisi miedontua. Annos n. 8 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Momordica charantia

Kaakkois-Aasiassa hyvin yleinen monivuotinen, terveellinen vihannes, jota Suomessa voi kasvattaa kasvihuoneessa yksivuotisena kasvihuonekurkun tapaan. Käyttöä varten hedelmät korjataan nuorina, vaaleanvihreinä. Maku on pelkiltään hyvin karvas, mutta oikein valmistettuna karvauden pitäisi miedontua. Vaikka hedelmät jäisivätkin karvauteen tottumattomalta syömättä, kasvi on terve ja koristeellinen viikunanlehtineen ja kirkkaan oranssiksi kypsyvine, oudon muhkuraisine hedelmineen. Tyrmäävää karvautta ja eksoottista ulkonäköäkin suurempi yllätys odottaa sitä, joka jättää hedelmät kypsymään kasviin. Suositellaan asiantuntijoille ja rohkeille kokeilijoille. Taimikasvatus huhti-toukokuussa (itämisen optimilämpötila +25…28 °C), siemeniä kannattaa liottaa noin 12 tuntia ennen kylvöä. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 8 siementä.