,

Jauhomaissi Painted Mountain, luomu

3,90  sis. alv

Koristelajike. Tämän jauhomaissilajikkeen sisäinen vaihtelu on mykistävän monimuotoista ja jatkuvasti uusia, toinen toistaan hienompia väriyhdistelmiä synnyttävää. Lajike ehtii ainakin esikasvatettuna tuleentua varsin hyvin Lounais-Suomessa. Lajike ei ole EU:n viljakasvien lajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida viljan tuottamiseen ravinnoksi. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 50 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Zea mays var. amylacea

Koristelajike. Tämän jauhomaissilajikkeen sisäinen vaihtelu on mykistävän monimuotoista ja jatkuvasti uusia, toinen toistaan hienompia väriyhdistelmiä synnyttävää. Lajike ehtii ainakin esikasvatettuna tuleentua varsin hyvin Lounais-Suomessa. Jos tuleentuminen pellolla jää kesken, korjataan kokonaiset kasvit (ilman juuria) kuivaan katokseen jälkikypsymään.

Viljellään kuten sokerimaissia, mutta ristipölytyksen ehkäisemiseksi ei sen läheisyydessä. Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen (50 – 60 x 25 – 30 cm), harsosuojaus nopeuttaa kasvua alkukesällä. Tuulipölytyksen varmistamiseksi istutettava mieluummin neliömäiseen ryhmään kuin pitkään riviin.

Lajike ei ole EU:n viljakasvien lajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida viljan tuottamiseen ravinnoksi.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos noin 50 siementä.