,

Myskikurpitsa Futsu Black, luomu

3,90  sis. alv

Aivan toisennäköinen myskikurpitsa kuin butternut-tyypin kellanruskeat ”päärynät”.  Hyvä säilyvyys ja erinomainen maku. Annos n. 8 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Cucurbita moschata

Aivan toisen näköinen myskikurpitsa kuin butternut-tyypin kellanruskeat ”päärynät”. Litteänpyöreät, noin 1 – 1,5 kilon painoiset, voimakkaasti uurteiset hedelmät ovat korjuuvaiheessa yleensä vielä kiiltävän tummanvihreitä (lajikenimi johtunee siitä, että Futsu Black kuulostaa paremmalta kuin Futsu Dark Green), mutta muuttuvat varastoinnin aikana vähitellen mattapintaisiksi ja kellanruskeiksi. Hyvä säilyvyys ja erinomainen maku.

Taimikasvatus toukokuun alkupuolella (itämisen optimilämpötila noin +25…30 °C), istutus ulos viimeisten hallojen mentyä, n. 100 x 100 cm. Lämpö on erityisen tärkeää taimettumisvaiheessa ja istutuksen jälkeen. Harsosuojaus alkukesällä suositeltavaa. Harso on poistettava kukinnnan ajaksi mutta voidaan laittaa takaisin loppukesällä nopeuttamaan kypsymistä ja suojaamaan halloilta. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 8 siementä.

Saatat myös pitää...