Soijapapu (edamame) Funke, luomu

4,00  sis. alv 24 %

Erittäin aikainen lajike tuorekäyttöön eli ns. edamame-pavuiksi, mutta ehtii ainakin esikasvatettuna tuottaa Etelä-Suomessa kypsiäkin siemeniä, jotka voidaan kuivattaa talven varalle. Siemenet pienempiä kuin erityisesti edamame-käyttöön jalostetuilla lajikkeilla. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Glycine max

Erittäin aikainen lajike, jota voidaan käyttää tuleentumattoma ns. edamame-pavuiksi, mutta ehtii ainakin esikasvatettuna tuottaa Etelä-Suomessa kypsiäkin siemeniä, jotka voidaan kuivattaa talven varalle. Siemenet pienempiä kuin erityisesti edamame-käyttöön jalostetuilla lajikkeilla.

Tuorekäyttöön palot kerätään heti, kun siemenet ovat täysikokoisia. Kokonaisia palkoja keitetään noin 10 minuuttia ja maustetaan maun mukaan. Syödään yleensä sormin puljauttamalla siemenet palosta suoraan suuhun. Voidaan myös erotella siemenet valmiiksi kaikista paloista ja marinoida esimerkiksi oliiviöljyllä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Edamame-pavuissa on miedon pähkinäinen ja pehmeän voimainen maku. Viihtyy lämpimässä, mutta karaistuneet taimet kestävät kylmääkin, ei kuitenkaan pakkasta.

Noin kolmen viikon esikasvatus suositeltavaa, mutta hyvin lämpimällä paikalla myös suorakylvö kesäkuun alussa voi onnistua. Esikasvatus kannattaa tehdä pienissä ruukuissa tai lokerikoissa, jotta herkkä juuristo ei vahingoitu istutuksessa. Istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen. Taimitiheys noin 20 – 30 kpl/m2.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Koristelajike (ks. termien selityksiä.) Annos n. 30 siementä.