Soijapapu (edamame) Funke, luomu

4,00  sis. alv 24 %

Erittäin aikainen lajike tuorekäyttöön eli ns. edamame-pavuiksi, mutta ehtii ainakin esikasvatettuna tuottaa Etelä-Suomessa kypsiäkin siemeniä, jotka voidaan kuivattaa talven varalle. Annos n. 30 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Glycine max

Erittäin aikainen lajike tuorekäyttöön eli ns. edamame-pavuiksi, mutta ehtii ainakin esikasvatettuna tuottaa Etelä-Suomessa kypsiäkin siemeniä, jotka voidaan kuivattaa talven varalle.

Valikoimassamme olevat lajikkeet on tarkoitettu ensisijaisesti tuorekäyttöön eli ns. edamame-pavuiksi. Tuorekäyttöön palot kerätään heti, kun siemenet ovat täysikokoisia. Kokonaisia palkoja keitetään noin 10 minuuttia ja maustetaan maun mukaan. Syödään yleensä sormin puljauttamalla siemenet palosta suoraan suuhun. Voidaan myös erotella siemenet valmiiksi kaikista paloista ja marinoida esimerkiksi oliiviöljyllä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Edamame-pavuissa on miedon pähkinäinen ja pehmeän voimainen maku. Viihtyy lämpimässä, mutta karaistuneet taimet kestävät kylmääkin, ei kuitenkaan pakkasta. Taimikasvatus toukokuussa suositeltavaa, mutta hyvin lämpimällä paikalla myös suorakylvö kesäkuun alussa voi onnistua. Taimitiheys noin 20 – 30 kpl/m2. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä.

 

Saatat myös pitää...