Salkopapu Cocos de Bohème, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Palko on aluksi vihreä, litteä ja leveä, siementen kehittyessä se paksunee ja siihen tulee violettia raidoitusta. Nuoret palot voidaan käyttää kokonaisina, täysikasvuisista paloista siemenet tuoreina tai kuivattuina. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä. (Tarkempi kuvaus ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Phaseolus vulgaris var. vulgaris

Palko on aluksi vihreä, litteä ja leveä, siementen kehittyessä se paksunee ja siihen tulee violettia raidoitusta. Siemen on huomiota herättävän kaunis: puoliksi puhtaan valkoinen, puoliksi marmoroitu vaaleanruskea-violetti. Nuoret palot voidaan käyttää kokonaisina, täysikasvuisista paloista siemenet tuoreina tai kuivattuina.

Salkopapu on tarhapavun (Ph. vulgaris) alkuperäinen muoto. Se on satoisampi ja monien mielestä paremman makuinen kuin teolliseen peltoviljelyyn jalostettu pensaspapu (Ph. vulgaris var. nanus) mutta vaatii aina jonkin tuen. Papusaloiksi sopivat hyvin ohuet puuriu’ut – laiskempi voi käyttää esimerkiksi 6 mm harjaterästankoja kolmen metrin pätkinä.

Syötiinpä pavuista nuoret kokonaiset palot, täysikokoiset tuleentumattomat siemenet tai tuleentuneet ja kuivatut siemenet, ne on aina kypsennettävä huolellisesti. Noin kolmen viikon taimikasvatus toukokuussa, istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen, 4 – 5 tainta/salko. Yksinkertaisinta on kylvää 5 – 6 siementä yhteen ruukkuun (halk. noin 12 cm) ja istuttaa yksi ruukku salon viereen.

Koristelajike (ks. termien selityksiä). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 30 siementä.

 

Saatat myös pitää...