Avomaantomaatti Brattomate, luomu

3,60  sis. alv 24 %

Brattomate eli ”paistotomaatti” on voimakaskasvuinen avomaanlajike, jonka pienet pisaranmuotoiset hedelmät ovat rakenteeltaan kiinteitä ja sopivat kokonaisina paistettaviksi tai grillattaviksi, jolloin aromi on erityisen herkullinen. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Solanum lycoperiscum

Brattomate eli ”paistotomaatti” on voimakaskasvuinen avomaanlajike, jonka pienet pisaranmuotoiset hedelmät ovat rakenteeltaan kiinteitä ja sopivat hyvin kokonaisina paistettaviksi tai grillattaviksi, jolloin aromi on erityisen herkullinen. Tähänastisten, vielä melko vähäisten kokemusten perusteella lajike vaikuttaa terveeltä. Kasvutapa on hiukan ”hontelo”, joten vaatii huolellista tukemista (ja varkaiden poistoa), eikä taimikasvatusta kannata aloittaa kovin aikaisin. Voidaan myös kasvattaa 2-runkoisena.

Taimikasvatus huhtikuun alusta lähtien, noin 7-8 viikkoa ennen ulosistusta. Kylvösyvyys noin 5-10 mm, itämisen optimilämpötila +22…27 °C, taimettumisen jälkeen alempi. Karaistut taimet istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen. Koristelajike (ks. termien selityksiä). Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.