Avomaantomaatti Brattomate, luomu

3,90  sis. alv

Koristelajike. Brattomate eli ”paistotomaatti” on voimakaskasvuinen avomaanlajike, jonka pienet pisaranmuotoiset hedelmät ovat rakenteeltaan kiinteitä ja sopivat hyvin kokonaisina paistettaviksi tai grillattaviksi ja niitä voidaankin hyvin käyttää esim. grilliruokien koristeluun. Lajike ei ole EU:n vihanneslajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida vihannesten tuottamiseen. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä. (Lisätietoja ja viljelyohjeet alla.)

Varasto loppu

Solanum lycoperiscum

Koristelajike. Brattomate eli ”paistotomaatti” on voimakaskasvuinen avomaanlajike, jonka pienet pisaranmuotoiset hedelmät ovat rakenteeltaan kiinteitä ja sopivat hyvin kokonaisina paistettaviksi tai grillattaviksi ja niitä voidaankin hyvin käyttää esim. grilliruokien koristeluun .

Tähänastisten kokemusten perusteella lajike vaikuttaa terveeltä. Kasvutapa on hiukan ”hontelo”, joten vaatii huolellista tukemista ja varkaiden poistoa, eikä taimikasvatusta kannata aloittaa kovin aikaisin. Voidaan myös kasvattaa 2-runkoisena.

Taimikasvatus huhtikuun alusta lähtien, noin 7-8 viikkoa ennen ulosistusta. Kylvösyvyys noin 5-10 mm, itämisen optimilämpötila +22…27 °C, taimettumisen jälkeen alempi. Karaistut taimet istutetaan ulos viimeisten hallojen jälkeen.

Lajike ei ole EU:n vihanneslajikeluettelossa, eikä sen siemeniä siten saa markkinoida vihannesten tuottamiseen. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 10 siementä.