,

Ananaskirsikka (karviaiskoiso, inkamarja) Schönbrunner Gold, luomu

3,90  sis. alv

Makeanhapan ja erityisen hienoarominen ”trooppinen” hedelmä. Kasvaa kasvihuoneessa helposti yli kaksimetriseksi monihaaraiseksi pensaaksi ja antaa satoa elokuusta ensimmäisiin pakkasiin saakka. Voidaan kasvattaa myös hyvin lämpimällä paikalla avomaalla, jolloin jää matalammaksi ja satokausi alkaa myöhemmin. Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä. (Lisätietoja alla.)

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Physalis peruviana

Makeanhapan ja erityisen hienoarominen ”trooppinen” hedelmä. Kasvaa kasvihuoneessa helposti yli kaksimetriseksi monihaaraiseksi pensaaksi ja antaa satoa elokuusta ensimmäisiin pakkasiin saakka. Kasvia kannattaa leikata reippaasti varsinkin loppukesällä kasvun hillitsemiseksi ja ilmavuuden lisäämiseksi. Voidaan kasvattaa myös hyvin lämpimällä paikalla avomaalla, jolloin jää matalammaksi ja satokausi alkaa myöhemmin.

Taimikasvatus kannattaa aloittaa jo helmikuussa, siemenet peitetään hyvin ohuesti ja pidetään lämpimässä (min +20°C). Istutus ulos viimeisten hallojen jälkeen noin puolen metrin välein, kasvihuoneessa harvempaan.

Hedelmät ovat kypsiä, kun ”lyhtymäiset” verholehdet ovat muuttuneet keltaisiksi ja hedelmä kirkkaan oranssiksi. Käytetään tuoreena, valmistetaan hilloksi tai marmeladiksi tai kuivataan. Verholehtien suojassa säilyy melko pitkään ilmavasti varastoituna huoneenlämmössä.

Suomalaisia luomusiemeniä (FI-EKO-102). Annos n. 20 siementä.